Sardinië

la-maddalena
La Maddalena
Geweldig en sprookjesachtig. La Maddalena is een eilandengroep met meer dan 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes.

Je vindt hier vele kleine, beschutte witte strandjes zoals Cala Corsara op het eiland Spargi en de beroemde Pink Beach op Budelli. De grootste eilanden zijn La Maddalena en Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Als je in Porto Cervo of Santa Teresa verblijft is het zeker de moeite waard om de Maddalena eilenden te bezoeken. Hoe geweldig is het om per boot van eiland naar eiland te varen en af en toe het anker uit te gooien voor een verfrissende duik in het heldere water. In de havenplaats Palau zijn motorbootjes en zeilboten te huur (met of zonder schipper) en op de kade staan ook vele aanbieders van dagexcursies.

Ook is het mogelijk om La Maddalena te bezoeken per veerboot vanaf Palau. Het is mogelijk om he auto mee te nemen zodat je met eigen vervoer de eilanden La Maddalena en Caprera kunt ontdekken. Deze eilanden zijn door een brug met elkaar verbonden.

Het gezellige havenplaatsje La Maddalena, waar de boten aanleggen, heeft een gezellig centrum met vele restaurants, barretjes, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. De menukaarten van de restaurants in La Maddalena verraden de roerige geschiedenis van de eilandengroep. Op de kaart staan naast de lokale Italiaanse specialiteiten ook gerechten uit Noord-Afrika, Spanje en het Midden-Oosten.

Vlakbij de plaats La Maddalena bevindt zich een 600 meter lange brug, die dit eiland met Caprera verbindt. Dit eilandje werd in 1856 opgekocht door de Italiaanse held Garibaldi. Het huis op Caprera, waar Garibaldi in 1882 overleden is, behoort tot de meest bezochte musea van Italië. Zeker de moeite waard !

Cagliari
Cagliari is de bruisende hoofdstad van Sardinië en ligt in het zuiden van het eiland. De stad heeft een indrukwekkende haven, prachtige archeologische plekjes en een gezellig, levendig nachtleven. Het oude gedeelte van Cagliari, Castello, ligt op de top van een heuvel vanwaar je een fantastisch uitzicht over de Golf van Cagliari hebt. Ideaal voor een romantische avond…

Cagliari by night

Murales
Murales
In de dorpen Orgosolo ( Nuoro ) en San Sperate ( Cagliari ) zijn de muren beschilderd met “murales”. Dit zijn muurschilderingen met vaak een sociaal en politiek thema. Het zijn “muren die spreken “ en herinneren aan het harde leven van de herders in de binnenlanden en aan het onrustige politieke klimaat van Italië en Sardinië. Het zijn protesten tegen sociale gebeurtenissen en een uiting van ontevredenheid en anarchie. Aan de andere kant is het soms ook gewoon een uiting van een artistieke behoefte zonder een verborgen boodschap.
Zeker de moeite waard om deze dorpen te bezoeken. Orgosolo is een kleine gemeenschap aan de rand van het bergachtige Barbagia, in de buurt van Nuoro. Dit is eén van de regio’s in Sardinië die alle aspecten van de traditionele cultuur blijft omarmen en waar u het échte SArdijnse gevoel zult en kunt krijgen. San Sperate is een dorp in de buurt van Cagliari

Porto Cervo
Armani, Dior, Dolce & Gabbana.. luxe en nog luxer. Poetin, Berlusconi en Paris. Je kunt ze tegen het lijf lopen in Porto Cervo, dé badplaats van de Costa Smeralda, hier lijken de straten en huizen met goud bekleed. De kleurige bebouwing ziet er geweldig uit en alles is op en top verzorgd. Porto Cervo kent leuke bars, restaurants en een bruisend nachtleven.. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen veel hoger liggen dan op de rest van het eiland. Tip: club Billionaire van Flavio Briatore.
Porto Cervo

Golf van Orosei
Golf van Orosei
Zeker weten één van onze eigen toplocaties van Sardinië is Cala Gonone, vlakbij Orosei waar we een aantal accomodaties bieden. Cala Gonone is een pittoresk plaatsje met een gezellige boulevard. Vanaf hier kun je met een bootje naar allerlei verlaten stranden die alleen per boor bereikbaar zijn. Een geweldige ervaring ! Cala Luna, Cala Mariolu, Le Piscine Venere… Werkelijk fantastisch ! Nergens zult u water vinden dat nog helderder en mooier is.
Aangezien Cala Gonone en Orosei tegen de bergen aanliggen is het ook een ideale plek om te fietsen, wandelen of om te bergbeklimmen. Allemaal mogelijk in deze prachtige regio.

Voor de duidelijkheid; dit is een kleine greep uit de vele mogelijkheden van het eiland. Mocht je vragen hebben over bovenstaande locaties of over gebieden die we hier niet hebben uitgelicht, stel ze aan ons. Wij kennen het eiland door en door en kunnen er met veel enthousiasme meer over vertellen.