Algemene voorwaarden

Bij Dolce Sarda boekt u volgens een vast stappenplan. Via onze website www.dolcesarda.nl of per mail krijgt u een duidelijk beeld van ons aanbod met de bijbehorende tarieven, zodat u vervolgens een keuze kunt maken. Wij werken op aanvraag en zullen uw boekingsaanvraag altijd vrijblijvend behandelen door u een offerte toe te sturen. Pas na uw akkoord, mondeling op per mail, zullen wij de uitgekozen reis of accommodatie definitief voor boeken. De volgende stap is dat u per email de reispapieren van ons ontvangt evenals de bijbehorende factuur. Wij gaan zeer zorgvuldig te werk, maar verzoeken u om ten aller tijde direct na ontvangst van de reispapieren, deze zeer zorgvuldig te controleren en eventuele fouten of onvolkomenheden direct aan ons, Dolce Sarda, door te geven.

Per reisonderdeel kunnen andere boekingsvoorwaarden van toepassing zijn. Let daarom altijd zorgvuldig op onze annuleringsvoorwaarden die, indien afwijkend van de standaard annuleringsvoorwaarden, tijdens het boekingsproces naast de accommodatie worden weergegeven.

Om het rond te kunnen maken hebben wij een aantal persoonsgegevens van u nodig zoals o.a. uw naam, adres, telefoonnummer(s), geboortedatum en een email adres. Deze persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor zakelijke belangen zoals facturen of om thuisblijvers te kunnen bereiken in noodgevallen. Met deze gegevens gaan wij nauwkeurig om en zullen niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Boeken en reserveren op aanvraag
Onze reizen en accommodaties zijn op aanvraag. Dit houdt in dat wij, indien u een boeking of reservering maakt, bij onze leverancier controleren of het betreffende onderdeel nog geboekt kan worden. Na controle informeren wij u of de accommodatie nog beschikbaar is zodat u ons aansluitend kunt informeren of u de reservering definitief vast wenst te leggen. Onze doelstelling is om binnen 24 uur terugkoppeling te geven of de accommodatie wel of niet beschikbaar is.

Uitzondering Costa Smeralda
Voor de reizen naar het gebied Costa Smeralda geldt de uitzondering dat wij u direct in contact brengen met onze leverancier. Dit houdt ook in dat u rechtstreeks boekt bij onze leverancier. Wel zullen wij uiteraard het hele proces begeleiden. Ook voor vragen kunt u dan gewoon bij Dolce Sarda terecht.

Betalingen
Direct na ontvangst per email van onze boekingsbevestiging en de factuur met onze bankgegevens, dient de betaling direct in orde te worden gemaakt. Wij hanteren een standaard aanbetaling van 30% van de totale reissom. De resterende 70% van de totale reissom dient 6 weken voor aankomst bij ons binnen te zijn. In geval van een boeking die binnen 6 weken voor vertrek wordt gemaakt evenals lastminute reizen, dient het totale bedrag in 1 keer te worden overgemaakt. Indien wij niet tijdig een betaling ontvangen behoudt Dolce Sarda zich het recht voor, na sommatie, de reisovereenkomst op te zeggen. In dat geval zijn de bepalingen die betrekking hebben op annulering door de reiziger van toepassing en worden als zodanig worden verrekend. Wij accepteren ( nog ) geen betalingen per creditcard.

Contact
Wanneer u een accommodatie of reis boekt via Dolce Sarda wordt de communicatie voor het overgrote deel per email gevoerd. Zo ontvangt u uw boekingsbevestiging evenals factuur per email. Uiteraard kunnen wij, indien u niet in het bezit bent van emailadres, de reisbescheiden per post of fax naar u versturen.

Annuleringsvoorwaarden
Indien u een reeds geboekte vakantie moet annuleren dient u er rekening mee te houden dat daar kosten aan verbonden zijn. De standaard annuleringsvoorwaarden, gebaseerd op het aantal dagen voor vertrek zijn:

• Annuleringen tot 30 dagen voor aankomst: 15% van de volledige reissom
• Annuleringen van 29 tot 21 dagen voor aankomst: 30% van de volledige reissom
• Annuleringen van 20 tot 8 dagen voor aankomst: 50% van de volledige reissom
• Annuleringen vanaf 7 dagen voor aankomst: 95% van de volledige reissom
• In geval van “no-show” of bij vroegtijdig vertrek: 100% van de volledige reissom

Dolce Sarda dient per email op de hoogte te worden gebracht van een annulering. Indien een annulering plaats vindt buiten kantooruren is de eerstvolgende werkdag bepalend. Een aantal accommodaties wijken af van de bovenstaande standaard annuleringsvoorwaarden. Indien dit het geval is zullen deze voorwaarden in het boekingsproces aangegeven worden en zijn tevens terug te vinden in uw reispapieren.

Reisverslag
Na terugkeer van uw reis ontvangen wij graag uw mening over de accommodatie(s) evenals een kort reisverslag om zowel Dolce Sarda als toekomstige reizigers te informeren over uw ervaringen op het eiland.

Klachten
Wij gaan ervan uit dat er geen klachten voorkomen en u volop zal genieten van uw vakantie. In het geval u toch een klacht mocht hebben, verzoeken wij u vriendelijk om direct contact op te nemen met Dolce Sarda per email of telefonisch via het nummer: +31 (0)6 14 781 786.